Berichten

WordPress biedt de mogelijkheid voor het aanmaken en weergeven van berichten.
Berichten zijn over het algemeen bedoeld voor regelmatige updates of nieuws, en kunnen weergeven worden op een blogpagina. Daarbij kunnen berichten gekoppeld worden aan een categorie of aan een tag. Als bezoeker kun je hiermee de inhoud te filteren om zo berichten te vinden die je interessant vinden. Berichten worden ook vaak gepromoot via sociale media of nieuwsbrieven.
In het dashboard kan via het menu aan de linker kant naar de Berichten genavigeerd worden.

Je kunt een nieuw bericht toevoegen door boven in het berichten overzicht op de knop Nieuw bericht te klikken.
Nieuw bericht wordpress

Voeg de titel toe in het Titel toevoegen-veld en vul de inhoud van je bericht toe in het tekst-veld.
Je kunt ook afbeeldingen, video's en andere media toevoegen.

Aan de rechter in het scherm kun je tags toevoegen, met tags is je bericht gemakkelijker te vinden voor je bezoekers en zoekmachines. Onder Tags staat ook de optie voor het toevoegen van een uitgelichte afbeelding. Een uitgelichte afbeelding kan gebruikt worden in een blog-weergave van meerdere berichten. In de onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een blog weergave te zien.
uitgelichte afbeelding wordpress

Aan de rechter in het scherm kun je de categorisering van berichten beheren door te klikken op "Categorieën".
Hier kun je bestaande categorieën selecteren of nieuwe categorieën toevoegen.

Categorie wordpress
Na het openen van de Categorieën balk aan de rechter kant is de tekst:
Nieuwe categorie toevoegen zichtbaar.

Kies hier een Categorie naam voor de aan te maken categorie.
Wanneer je categorie onder een ander item valt kun je deze koppelen onder Hoofdcategorie
Zo kunnen bijvoorbeeld berichten uit verschillende categorieën alsnog gebundeld worden onder één hoofdweergave.

Naar boven