Pagina's

WordPress pagina's zijn stukken op je website waarin je informatie (be)schrijft. Pagina's staan los van berichten en worden meestal gebruikt voor statische inhoud, zoals homepages, contactpagina's of over pagina's. Pagina's kunnen worden aangepast met verschillende thema's, widgets en plugins, en kunnen worden bewerkt met de ingebouwde WordPress editor.

Als je op het Dashboard bent, zul je aan de linker kant het menu met opties zien. Vanuit hier kun je naar de pagina's navigeren.
Op het pagina overzicht kun je de pagina's van de website beheren, zoeken en sorteren.

Filteren / Zoeken

Filteren en zoeken kan doormiddel van de opties boven aan in Pagina's overzicht weergave. Hier staan verschillende eigenschappen weergeven waarop de pagina's gefilterd kunnen worden. Als er bijvoorbeeld op de knop “Alle datums” geklikt wordt kan er een keuze gemaakt worden uit de maanden waarin pagina's aangemaakt zijn. Klik hiervoor wel eerst rechts op de "Filter" knop. Je kan meerdere filters tegelijk gebruiken.

Het zoeken van Pagina's kan door rechts op het pagina overzicht een zoekopdracht in het invoerveld te typen.
Klik hierna op de "Pagina's zoeken" knop om de resultaten te weergeven.

Sorteren

Sorteren doe je door op één van de blauwe links boven de pagina's te klikken . Als je bijvoorbeeld op Datum klikt, worden de getoonde artikelen op de opgegeven volgorde gezet. Als je dat gedaan hebt, zie je ook dat er pijltjes naast de kolom “Datum” verschijnen, waarmee je de volgorde van de artikelen in kunt stellen.
In de onderstaande afbeelding is dit pijtlje zichtbaar bij de Titel-link.

Vanuit het Pagina overzicht kun je ook nieuwe pagina's aanmaken. Onderstaande stappen beschrijven hoe je dit kunt doen en welke informatie je hier in kan vullen.

1. Boven in het overzicht, naast de titel Pagina's, staat de knop Nieuwe paginanieuwe_pagina_wordpress.jpeg
    Hierna zal het volgende scherm te zien zijn.

2. Vul de Titel van de nieuwe pagina in. Houd deze kort en krachtig, gebruik hierbij kernwoorden over de inhoud van de pagina.
  3. Controlleer of de Zichtbaarheid op Openbaar staat.
  4. Controlleer ook of Publiceren op Onmiddellijke staat. Indien je een pagina later wilt laten publiceren kun je hier een gewenste datum tijd voor kiezen.
  5. Onder de titel kan de inhoud van de pagina ingevuld worden.
    - Tekst kan direct getypt worden in het Typ / om een blok te kiezen veld.
    - Wanneer op het zwarte plusje geklikt wordt ( in het rood aangegeven blok in de bovenstaande afbeelding) kunnen ook andere elementen toegvoegd worden. Hiermee kunnen elementen zoals: kopteksten, afbeeldingen, youtube-video's en opsommingen toegevoegd worden.

Vanuit het pagina overzicht is het ook mogelijk om pagina te bewerken. Onderstaande stappen beschrijven hoe je een pagina eenvoudig kunt bewerken.

1. Klik in het menu links van de website weer op Pagina's.
  2. Kies vanuit de lijst voor een artikel door op de naam van het artikel te klikken.
  3. Je komt nu in het venster "Pagina bewerken". De Pagina kun je vervolgens aanpassen op dezelfde manier als bij het aanmaken van een pagina.
  4. Indien revisies aan staan, kan bij het bewerken ook een vorige versie van een pagina teruggezet worden. Klik hiervoor aan de rechter kant bij het bewerken op Rivisies.

5. Als de pagina is bijgewerkt, kun je het opslaan door op rechts boven in de pagina op Update update_wordpress.jpeg te klikken.
Naar boven